Unul din cele mai importante servicii ale S.C. Salubritate Craiova S.R.L. este salubrizarea stradala. Se desfasoara atat manual cat si mecanizat.

Salubrizare Stradala

Maturatul manual se aplica pe carosabil, pe trotuare, în piete si în hale de desfacere a produselor agroalimentare, în locuri de parcare sau pe suprafete anexe ale spatiilor de circulatie, de odihna ori de agrement în toate cazurile în care nu se poate realiza maturatul mecanic.

Maturatul mecanizat se realizeaza cu masini specializate, echipate cu perii cilindrice si/sau circulare care vin în contact direct cu suprafata pe care se executa maturatul si sistem de aspirare – colectare a reziduurilor rezultate (pe ambele sensuri pe latimea de lucru a utilajului).

Prestatia consta în efectuarea urmatoarelor operatii:

a)    maturatul mecanic efectiv al suprafetelor de salubrizat;

b)    descarcarea deseurilor colectate în autogunoiere si transportul zilnic al acestora la depozitul autorizat.

Razuitul rigolelor se realizeaza anterior sau concomitent cu operatia de maturare.
Razuitul rigolelor consta în îndepartarea noroiului, nisipului, prafului sau a deseurilor vegetale pe o portiune de 0,75 m de la bordura spre axul median al strazii.

Prestatia consta în efectuarea urmatoarelor operatii:

a)    curatatul rigolelor cu razul sau lopata;

b)    strângerea noroiului, nisipului, pamântului rezultat din razuire în gramezi depozitate la marginea trotuarului, care vor fi transportate în ziua efectuarii razuirii rigolei cu utilaje adecvate la depozitul autorizat.

Operatiunea de spalare se executa atât pe partea carosabila, cât si pe trotuare, dupa terminarea operatiei de maturare si curatare a rigolelor.

Activitatea de întretinere a curateniei strazilor se efectueaza pe toata durata zilei si cuprinde operatiunile de maturat stradal, al spatiilor de agrement si odihna, al parcarilor, precum si colectarea si îndepartarea obiectelor aruncate pe jos sau în cosurile de gunoi si scrumiere, în scopul pastrarii unui aspect salubru al domeniului public.

Pentru mai multe detalii despre acest serviciu vizitati pagina Salubrizare Stradala.

Pentru sugestii, reclamatii si/sau sesizari sunteti rugati sa ne contactati fie telefonic la numarul 0251/422.733 cu program de 24h, fie prin e-mail la adresa [email protected]. Pentru o mai buna comunicare va rugam sa lasati numele adevarat, si e-mail la care sa puteti primi un raspuns.

Va multumim!