O campanie de dezinsectie care vizeaza, in principal, combaterea capuselor va fi demarata luni, 29 aprilie 2013, de SC Salubritate Craiova SRL, actiunea urmand sa se desfasoare intr-un interval de doua zile. Lucratorii societatii vor interveni in zona parcurilor din Craiova dar si a spa?iilor verzi din jurul locurilor de joaca, suprafata totala pe care se vor efectua stropiri fiind de 100 de hectare.

Substanta care va fi folosita in cadrul acestei activitati se numeste Extratox, face parte din grupa a treia de toxicitate si este avizata de Ministerul Sanatatii. Pentru a preveni incidentele cauzate de campanie de dezinsectie, Salubritate Craiova a facut publica aceasta actiune, prin anunt intr-un cotidian local, dar a notificat in acest sens si spitalele, unitatile fitosanitare si asociatiile de crescatori de albine de pe teritoriul Craiovei.

„Am decis sa organizam aceasta campanie avand in vedere ca urmeaza o perioada de mini-vacanta, in care craiovenii vor iesi in parcuri si zone cu multa verdeata, si, astfel, riscul de a fi muscati de capuse va fi mai mare”, a spus Cristian Popescu, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL.