Comandamentul de deszapezire al Craiovei, infiintat prin dispozitia primarului municipiului, Lia Olguta Vasilescu, a actionat initial, incepand din dupa-amiaza zilei de 6 februarie 2015, ora 16:00, pentru combaterea poleiului, in special in zonele de risc de pe teritoriul municipiului Craiova (intersectii, zone de panta, sensuri giratorii precum si pasajele CFR, suprateran si Electro), astfel incat sa fie prevenite incidentele cauzate de aparitia acestui fenomen. Ulterior, echipele de deszapezire au intervenit si pentru degajarea zapezii pe arterele si strazile secundare ale orasului. In intervalul raportat (pana in data de 7 februarie, ora 5:30), au fost imprastiate pe partea carosabila 319 tone de material antiderapant in amestec (sare si nisip), pentru impiedicarea formarii ghetii. Doua ATV-uri cu lama, aflate in dotarea SC Salubritate Craiova SRL, au fost folosite pe tot parcursul noptii pentru degajarea aleilor pietonale din oras. In cursul acestei dimineti, 93 de muncitori necalificati din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Companiei de Apa Oltenia, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ si Regiei Autonome de Transport au actionat pentru degajarea trotuarelor in zonele in care ATV-urile nu au putut efectua manevre din cauza masinilor parcate sau in cele in care a fost nevoie de retusuri.
Numarul utilajelor implicate in activitatea de deszapezire in perioada raportata a fost de 58, avand in vedere conditiile meteorologice inregistrate mai ales in timpul noptii, cand in Craiova a nins viscolit.
Autoritatile locale fac apel la cetatenii municipiului sa parcheze autovehiculele doar in locuri special amenajate in acest sens si sa depoziteze zapada doar pe spatiile verzi, nu pe partea carosabila.