SC Salubritate Craiova SRL desfasoar?, in perioada 22.08-31.08.2016, o campanie de dezinsectie prin pulverizare terestra pe domeniul public, interventie ce are ca scop combaterea insectelor daunatoare. Lucratorii societatii vor actiona in noaptea de 22 august, incepand cu ora 12.00, efectuand operatiunea de larvicidare in zona lacurilor din Craiova, pe o suprafata de 21,2 hectare, si dezinsectia in Parcul Nicolae Romanescu si zonele adiacente. In noaptea de 23 august este programata dezinsectia in Parcul Tineretului, cimitirele Nord si Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tanase si de la Casa Stiintei si Tehnicii, precum si cele din Cornitoiu Vechi.
Echipele care actioneaza la nivelul Craiovei vor demara interventia in celelalte cartiere ale Craiovei in data de 24 august, incepand cu ora 24.00, aceasta urmand sa se desfasoare in functie de conditiile meteorologice existente.
Produsele biocide folosite in cadrul acestei interventii sunt Extratox si Supertox, substante din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sanatatii. Suprafata totala pe care va avea loc dezinsectia este de 762.35 hectare, graficul complet al interventiei putand fi consultat aici.