SC Salubritate Craiova SRL desfasoara, in perioada 03.09-04.09.2016, a sasea etapa a dezinsectiei pe domeniul public din acest an, interventie ce se va realiza prin pulverizare aeriana dimineata, in intervalul orar 06.00-12.00. Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchistilor, Lacul Valea Fetii, Lac Facai, lacul din Gradina Botanica, Lac Valea Sarpelui si cel de la Hanul Doctorului), parcurile, gradinile publice si zonele verzi din cartierele orasului.
Suprafata totala pe care va avea loc dezinsectia este de 780 hectare, graficul interventiei putand suferi modificari in functie de conditiile meteorologice existente.
Produsul folosit in cadrul acestei interventii este Supertox, substanta cu spectru larg de actiune din grupa a treia de toxicitate, avizata de Ministerul Sanatatii. Supertox este un insecticid cu efect larvicid si adulticid, eficient atat impotriva insectelor taratoare cat si impotriva insectelor zburatoare. Conform fisei de securitate a produsului, solutiile de lucru utilizate nu prezinta pericol pentru oameni si animale.