SC Salubritate Craiova SRL a demarat, incepand din data de 12 septembrie 2016, un proiect pilot de colectare selectiva a deseurilor la nivelul gospodariilor individuale din municipiu.

6714 abonati ai SC Salubritate Craiova SRL, reprezentand aproximativ o treime dintre clientii societatii care locuiesc la casa, au primit in prealabil din partea operatorului de salubritate cate un sac galben, destinat depozitarii deseurilor de plastic si metal (doze de aluminiu), si un sac albastru, pentru depozitarea deseurilor din hartie si carton. Pe langa cei doi saci, proprietarii gospodariilor individuale au primit si un flyer care contine informatii referitoare la modalitatea corecta de colectare a deseurilor reciclabile si programul de ridicare a acestora, pe zile si strazi.

Incepand din data de 12 septembrie 2016, conform programului, care poate fi consultat aici, sacii galbeni si albastri vor fi ridicati, in zilele anuntate, de lucratori ai SC Salubritate Craiova SRL si transportati separat, cu un autovehicul special. Frecventa de colectare a deseurilor reciclabile va fi o data la doua saptamani, urmand sa fie adaptata in functie de cerintele utilizatorilor. In program sunt inclusi abonati care locuiesc pe 96 de strazi din 10 cartiere ale orasului.

“Printre obiectivele pe care le-am stabilit in cadrul acestui proiect se numara cresterea cantitatii de deseuri reciclabile colectate, dar si familiarizarea craiovenilor care locuiesc la casa cu acest sistem de sortare a deseurilor. In functie de rezultatele pe care le vom avea, proiectul va fi adaptat si extins la toate cele peste 20.000 de case din Craiova”, a declarat Eliza Peta, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

Proiectul pilot completeaza sistemul actual de colectare selectiva, implementat in cartierele de blocuri din Craiova incepand din anul 2011, in cadrul unui parteneriat incheiat intre Primaria Municipiului Craiova, SC Salubritate Craiova SRL si societatea Eco-Rom Ambalaje S.A. In prezent, in Craiova sunt amplasate 223 de containere de colectare selectiva in 87 de locatii aflate pe domeniul public, de unde au fost colectate si valorificate, in cursul anului 2015, peste 200 tone de deseuri reciclabile. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL ofera posibilitatea agentilor economici si institutiilor publice din Craiova sa colecteze separat deseurile generate, prin incheierea unui act aditional la contractul de prestari servicii de salubrizare.