SC Salubritate Craiova SRL desfasoara, in perioada 04.07-12.07.2018, o campanie de dezinsectie prin pulverizare terestra pe domeniul public, interventie ce are ca scop combaterea insectelor daunatoare. Lucratorii societatii au actionat in noaptea de 4 iulie, efectuand operatiunea de larvicidare in zona lacurilor din Craiova, pe o suprafata de 21,2 hectare, in timp ce, in noaptea de 5 iulie, incepand cu ora 24.00, este programata dezinsectia in Parcul Nicolae Romanescu si zonele adiacente. In noaptea de 6 iulie, activitatea de dezinsectie va fi derulata in Parcul Tineretului, cimitirele Nord si Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul Nicolae Titulescu, strada Maria Tanase si de la Casa Stiintei si Tehnicii.
Echipele care actioneaza la nivelul Craiovei vor demara interventia in celelalte cartiere ale Craiovei in data de 7 iulie, incepand cu ora 24.00, aceasta urmand sa se desfasoare in functie de conditiile meteorologice existente.
Produsul biocid folosit in cadrul acestei interventii sunt Extratox, substanta din grupa a treia de toxicitate, avizata de Ministerul Sanatatii. Suprafata totala pe care va avea loc dezinsectia este de 762.35 hectare.