SC Salubritate Craiova SRL demareaza vineri, 23 august 2019,  a doua campanie de deratizare pe domeniul public din acest an, care se va desfasura intr-un interval de 10 zile lucratoare si care are ca scop combaterea rozatoarelor (soareci, sobolani) si mentinerea acestora la un nivel numeric redus.

In zonele de acţiune, lucratorii SC Salubritate Craiova SRL vor amplasa, in prima faza, afise de avertizare a populatiei si, ulterior, in aceleasi locatii, statii de intoxicare in care vor fi introduse produsele raticide  Prodiorat G si Rodexion Pasta, substante din grupa a treia de toxicitate, avizate de Ministerul Sanatatii. Intreaga operatiune va fi derulata cu sprijinul Politiei Locale. În afisele de avertizare se va specifica faptul că substantele folosite sunt toxice pentru oameni si animale, antidotul folosit în caz de ingestie accidentală (vitamina K1), precum si numărul de telefon al SC Salubritate Craiova SRL.

Suprafata totală pe care se va efectua activitatea de deratizare este de 741 de hectare, programul urmând să fie adaptat în functie de conditiile meteorologice.