Loading
  • PROGRAM DISPECERAT: NON-STOP

INCEPE A DOUA EDITIE A PROIECTULUI „PROTEJAM NATURA. COLECTAM SELECTIV”

pozeproiectscoli1 pozaproiectscoli3 pozaproiectscoli2
pozeproiectscoli1
pozaproiectscoli3
pozaproiectscoli2

SC Salubritate Craiova SRL desfasoara, in perioada 16 octombrie-9 decembrie 2017, cea de-a doua editie a proiectului „Protejam natura. Colectam selectiv”, destinat cu precadere prescolarilor si elevilor din ciclul primar de invatamant din 20 de gradinite si scoli din municipiul Craiova. Acestia vor invata despre necesitatea reciclarii deseurilor de ambalaje si vor avea posibilitatea sa aplice colectarea selectiva prin intermediul recipientelor dedicate pe care le-au primit in prealabil din partea operatorului de salubrizare. Proiectul este derulat in parteneriat cu Primaria Municipiului Craiova, SC Eco-Rom Ambalaje SA si SC IT Six Global Services SRL.
Cei 3700 de elevi si prescolari din municipiul Craiova, cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani, care vor participa la proiect, vor primi manuale si materiale educative atractive, create special pentru copii, despre cum sa sorteze deseurile si de ce este importanta reciclarea pentru protejarea mediului inconjurator.
„Continuam sa promovam colectarea selectiva a deseurilor in randul copiilor prin derularea unei noi editii a proiectului nostru pentru ca ne dorim sa familiarizam elevii si prescolarii cu acest sistem si sa le dezvoltam comportamentul civic si respectul fata de mediu. Consideram ca atingerea acestui obiectiv este posibila doar prin campanii derulate constant, care au impact asupra intregii comunitati locale” a declarat Mihai Butari, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL.
Concomitent, in perioada 15 octombrie-5 decembrie 2017, cele 20 de scoli si gradinite participante la proiect se vor intrece in cadrul unei competitii de colectare a deseurilor de ambalaje, prima clasata primind materiale didactice in valoare de 1000 de euro. Regulamentul oficial al concursului este disponibil aici. Premiul va fi pus la dispozitie de SC IT Six Global Services SRL.

Ca urmare a solicitarilor venite din partea unitatilor de invatamant inscrise in competitie, organizatorul a decis prelungirea duratei de desfasurare a acestuia. Astfel, noua durata a concursului va fi 15.10.2017-12.12.2017. Actul aditional de modificare a Regulamentului poate fi consultat aici .