Loading
  • PROGRAM DISPECERAT: NON-STOP

PROIECTUL „PROTEJAM NATURA. COLECTAM SELECTIV”, LANSAT IN 20 DE SCOLI SI GRADINITE DIN CRAIOVA

pozaproiectscolil3 pozaproiectscolil2 pozaproiectscoliI1
pozaproiectscolil3
pozaproiectscolil2
pozaproiectscoliI1

SC Salubritate Craiova SRL desfasoara, in perioada 2 mai-9 iunie 2017, proiectul „Protejam natura. Colectam selectiv”, destinat cu precadere prescolarilor si elevilor din ciclul primar de invatamant din 20 de gradinite si scoli din municipiul Craiova. Acestia vor invata despre necesitatea reciclarii deseurilor de ambalaje si vor avea posibilitatea sa aplice colectarea selectiva prin intermediul recipientelor dedicate pe care le-au primit in prealabil din partea operatorului de salubrizare.

Proiectul este derulat in parteneriat cu Primaria Municipiului Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Agentia pentru Protectia Mediului Dolj, SC Eco-Rom Ambalaje SA si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova.

Aproximativ 3700 de elevi si prescolari din municipiul Craiova, cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani, vor primi manuale si materiale educative atractive dedicate special varstei si capacitatilor lor de invatare despre cum sa sorteze deseurile si de ce este importanta reciclarea pentru protejarea mediului inconjurator.

„Educatia in scoala este doar un pas spre responsabilizarea craiovenilor intrucat drumul deseului spre reciclare incepe cu noi. Numai prin contributia fiecaruia putem atinge obiectivele nationale de 55% reciclare pentru deseurile de ambalaje. Pe langa programul educational am investit in containerele colorate puse la dispozitia populatiei si sustinem financiar gestiunea deseurilor de ambalaje. Impreuna cu partenerii locali din municipiul Craiova suntem preocupati de accesul populatiei la serviciile de colectare separata si de o gestiune eficienta astfel incat sa reusim sa deviem spre reciclare cat mai multe tone de deseuri de ambalaje de plastic, sticla, hartie-carton, si metal” a mentionat Bogdan Ureche, directorul general al companiei Eco-Rom Ambalaje.

Concomitent, pe parcursul lunii mai, cele 20 de scoli si gradinite participante la proiect se vor intrece in cadrul unei competitii de colectare a deseurilor de ambalaje, primele trei clasate primind cate un spatiu verde amenajat in incinta scolii.

„Prin derularea acestei campanii, ne-am propus sa contribuim la constientizarea cetatenilor cu privire la importanta colectarii selective a deseurilor, prin intermediul prescolarilor si a copiilor din clasele a III-a si a IV-a care sunt, poate, persoanele cele mai influente in determinarea unui comportament eco-responsabil, in randul parintilor, bunicilor sau rudelor apropiate”, a declarat Mihai Butari, director general in cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

Regulamentul oficial al concursului poate fi consultat aici.