Loading
  • PROGRAM DISPECERAT: NON-STOP

CONCURSUL „PROTEJAM NATURA. COLECTAM SELECTIV” SI-A DESEMNAT CASTIGATORII

pozaproiectscolil3 pozaproiectscoliI1 pozaproiectscolil2
pozaproiectscolil3
pozaproiectscoliI1
pozaproiectscolil2

Gradinita cu Program Prelungit „Elena Farago”, Gradinita cu Program Prelungit „Petrache Poenaru” si Scoala Gimnaziala „Alexandru Macedonski” din Craiova sunt cele trei unitati de invatamant care au obtinut cele mai mari punctaje la concursul desfasurat in cadrul proiectului „Protejam natura. Colectam selectiv”, organizat de SC Salubritate Craiova SRL in parteneriat cu Primaria Municipiului Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Agentia pentru Protectia Mediului Dolj, SC Eco-Rom Ambalaje SA si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova. Cei trei castigatori vor beneficia, in perioada urmatoare, de amenajarea unui spatiu verde in incinta.
„Interesul crescut manifestat de unitatile de invatamant inscrise in acest proiect ne obliga sa gandim proiecte noi, pe care sa le implementam in scolile si gradinitele din Craiova din toamna, odata cu inceperea noului an scolar. Am descoperit, pe parcursul acestui proiect, dascali cu adevarat interesati de protejarea mediului inconjurator, care insufla dragostea pentru natura si copiilor pe care ii educa. Felicitam castigatorii si ne dorim ca acestia, si nu numai, sa continue sa depuna eforturi in adoptarea, de catre intreaga noastra comunitate, a unui comportament responsabil in gestionarea deseurilor de ambalaje”, a declarat Mihai Butari, director general SC Salubritate Craiova SRL.
La startul competitiei organizate de SC Salubritate Craiova s-au inscris 26 de unitati de invatamznt din municipiul Craiova care au organizat, pe parcursul lunii mai, activitati didactice in baza materialelor educative puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje SA si Salubritate Craiova SRL dar si ateliere de reciclare creativa, evenimente de promovare a colectarii selective (distribuire de fluturasi, flash mob) si expozitii. Concomitent, pe perioada proiectului, scolile si gradinitele implicate in proiect s-au implicat activ in strangerea de deseuri de ambalaje (hartie-carton, plastic-metal si sticla), cantitatea totala colectata de SC Salubritate Craiova SRL, de la unitatile de inv?amant inscrise, pe perioada concursului, fiind de 6,6 tone.
Clasamentul celor mai bune 11 punctaje poate fi consultat aici.