Loading
  • PROGRAM DISPECERAT: NON-STOP

SCOALA SFANTUL DUMITRU, CASTIGATOAREA CELEI DE-A DOUA EDITII A CONCURSULUI „PROTEJAM NATURA. COLECTAM SELECTIV”

pozacastigatorproiectscoli1 pozacastigatorproiectscoli2 pozacastigatorproiectscoli3
pozacastigatorproiectscoli1
pozacastigatorproiectscoli2
pozacastigatorproiectscoli3

Scoala Sfantul Dumitru din Craiova a obtinut cel mai mare punctaj in cadrul concursului „Protejam natura. Colectam selectiva, organizat de SC Salubritate Craiova SRL in parteneriat cu Primaria Municipiului Craiova, SC Eco-Rom Ambalaje SA si IT Six Global Services SRL. Unitatea de invatamant va primi, in perioada urmatoare, materiale didactice in valoare de 1000 de euro.
„Cea de-a doua editie a proiectului nostru ne-a oferit din nou ocazia de a cunoaste cadre didactice dedicate, care au inteles cat de important este sa determine copiii sa dobandeasca in scoala nu doar cunostinte ci si principii si valori solide, cum ar fi protejarea mediului inconjurator. Interesul nostru pe termen lung este acela de a educa elevii astfel incat acestia sa se transforme in adulti responsabili, interesati de gestionarea corecta a deseurilor. Este motivul pentru care vom continua seria proiectelor dedicate scolilor si gradinitelor din Craiova. Suntem convinsi ca numai prin organizarea unor campanii de informare derulate pe parcursul mai multor ani vom avea rezultate pozitive in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor. Felicitam scoala castigatoare si ii asiguram pe toti reprezentantii unitatilor de invatamant din municipiul nostru ca vor gasi mereu in noi un partener de incredere”, a declarat Mihai Butari, director general in cadrul SC Salubritate Craiova SRL.
Pe parcursul lunilor octombrie si noiembrie, copiii din cele 20 de unitati de invatamant din municipiul Craiova care s-au inscris la startul competitiei din cadrul proiectului „Protejam natura. Colectam selectiv au participat la activitati didactice interactive desfasurate pe baza manualelor si brosurilor puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje SA si SC Salubritate Craiova SRL. De asemenea, scolile si gradinitele au organizat ateliere de reciclare creativa, activitati de distribuire de fluturasi cu mesaje ecologice si un flash mob, toate actiunile fiind promovate pe pagina de Facebook a proiectului, Craiova Colecteaza Selectiv.
Pe perioada proiectului, scolile si gradinitele s-au implicat activ in strangerea de deseuri de ambalaje (hartie-carton, plastic-metal si sticla), cantitatea totala colectata de SC Salubritate Craiova SRL, de la unitatile de invatamant inscrise, pe perioada concursului, fiind de 7 tone.