Loading
  • PROGRAM DISPECERAT: NON-STOP

Colectare si transport deseuri din constructii si demolari

Sunt puțini cei care solicită autorizație pentru o simplă renovare a apartamentului sau casei în care locuiesc. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să aruncați molozul pe câmpuri, la colț de stradă sau la platforma asociației ci să solicitați firmei de salubritate să vă scape de moloz, printr-o simplă cerere. Aceasta poate fi depusă la Registratura SC Salubritate Craiova SRL, situată în strada Brestei, nr. 129A sau poate fi transmisă la adresa de e-mail [email protected]. În cerere, menționați numele dumneavoastră, adresa de la care doriți preluarea deșeurilor și un număr de telefon la care puteți fi contactați. Un lucrător al Salubrității va veni la locul în care aveți depozitate deșeurile, va evalua cantitatea și vă va spune cât aveți de plătit. După ce achitați suma calculată, deșeurile vor fi ridicate cu un utilaj special.

Nu aruncați deșeuri provenite din construcții în recipientele de precolectare destinate deșeurilor menajere, amplasate la platformele gospodărești, sau în europubelele pe care le-ați primit în comodat de la Salubritate! Acestea pot distruge recipientele dar mai ales autogunoiera și sistemul hidraulic de compactare al acesteia.

Nu abandonați molozul pe domeniul public sau pe terenuri virane. Riscați o amendă consistentă, care poate ajunge la 1500 lei pentru persoanele fizice și 2500 lei pentru cele juridice.

Cât costă să te debarasezi de moloz?

În cazul lucrărilor fără autorizație, când colectarea se face în baza unei simple cereri, evaluarea este făcută de un lucrător al Salubrității.

1 mc de deseuri rezultat din amenajari, reamenajari interioare si depozitat in saci este 210.22 lei cu TVA – descarca formular

1 mc de deseuri rezultat din constructii, demolari, amenajari incarcarcat si transportat este 305.81 lei cu TVA – descarca formular

Atenție la operatorii neautorizați!

Publicațiile locale sunt pline de anunțuri din partea unor firme care se oferă să preia deșeurile provenite din construcții la prețuri mici. Nu este însă o idee bună să apelați la astfel de „întreprinzători” pentru că aceștia nu sunt autorizați de către Agenția pentru Protecția Mediului și, cel mai probabil, deșeurile ridicate de la dumneavoastră de acasă vor ajunge în albiile unor râuri, în păduri sau chiar la marginea orașului, poluând mediul înconjurător.