Loading
  • PROGRAM DISPECERAT: NON-STOP

Salubrizare Stradala

Descriere: S.C. Salubritate Craiova S.R.L. are misiunea de a desfasura activitatea de maturat, spalat, stropit si  întretinere a cailor publice, în conditiile legii, în municipiul Craiova.

Prestarea activitatilor de maturat, spalat, stropit si întretinerea cailor publice se va executa astfel încât sa se realizeze:

– continuitatea activitatii, indiferent de anotimp si conditiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
– corectarea si adaptarea regimului de prestare a activitatii la cerintele beneficiarilor;
– controlul calitatii serviciului prestat;
– respectarea instructiunilor/procedurilor interne de prestare a activitatii;
– respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administratiei publice locale, în conditiile legii;
– asigurarea capacitatii de transport al deseurilor stradale, a mijloacelor pentru spalat si stropit, pentru prestarea serviciului in întreaga arie administrativteritoriala încredintata;
– îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestarii activitatii, specificati in regulamentul serviciului de salubrizare;
– asigurarea, pe toata durata de executare a serviciului, de personal calificat si în numar suficient.

Maturatul manual se aplica pe carosabil, pe trotuare, în piete si în hale de desfacere a produselor agroalimentare, în locuri de parcare sau pe suprafete anexe ale spatiilor de circulatie, de odihna ori de agrement în toate cazurile în care nu se poate realiza maturatul mecanic.

Maturatul mecanizat se realizeaza cu masini specializate, echipate cu perii cilindrice si/sau circulare care vin în contact direct cu suprafata pe care se executa maturatul si sistem de aspirare – colectare a reziduurilor rezultate (pe ambele sensuri pe latimea de lucru a utilajului).

Prestatia consta în efectuarea urmatoarelor operatii:

a)    maturatul mecanic efectiv al suprafetelor de salubrizat;
b)    descarcarea deseurilor colectate în autogunoiere si transportul zilnic al acestora la depozitul autorizat.

Razuitul rigolelor se realizeaza anterior sau concomitent cu operatia de maturare.
Razuitul rigolelor consta în îndepartarea noroiului, nisipului, prafului sau a deseurilor vegetale pe o portiune de 0,75 m de la bordura spre axul median al strazii.

Prestatia consta în efectuarea urmatoarelor operatii:

a)    curatatul rigolelor cu razul sau lopata;
b)    strângerea noroiului, nisipului, pamântului rezultat din razuire în gramezi depozitate la marginea trotuarului, care vor fi transportate în ziua efectuarii razuirii rigolei cu utilaje adecvate la depozitul autorizat.

Operatiunea de spalare se executa atât pe partea carosabila, cât si pe trotuare, dupa terminarea operatiei de maturare si curatare a rigolelor.

Activitatea de întretinere a curateniei strazilor se efectueaza pe toata durata zilei si cuprinde operatiunile de maturat stradal, al spatiilor de agrement si odihna, al parcarilor, precum si colectarea si îndepartarea obiectelor aruncate pe jos sau în cosurile de gunoi si scrumiere, în scopul pastrarii unui aspect salubru al domeniului public.

Dispecerat:

Contactati dispeceratul S.C. Salubritate Craiova S.R.L. fie prin sesizare online fie prin tel: 0251/422.733 cu program 24/24 daca vedeti:

– cosuri de gunoi pline sau imprastiate pe trotuar;
– strazi nematurate;
– personal indisciplinat atat cu soferii din traficul craiovean cat si cu pietonii;
– personal care arunca gunoiul maturat in alte spatii decat cele special amenajate pentru asta;
– personal care, in timpul programului, nu-si indeplineste sarcinile – programul pentru angajati din serviciul maturat stradal este de 8 ore pe zi de la ora 7:00 pana la ora 15:00. In cazul in care observati personal fumand, vorbind la telefon, si/sau avand alta activitate decat cea de maturat;
– personal care presteaza servicii de calitate indoielnica – Dupa ce s-a maturat o strada sau un trotuar fie manual fie cu utilajele din dotare sesizati daca nu sunteti multumit de serviciile prestate de angajatii nostrii;
– folosirea altui tip tip de saci decat cei inscriptionati cu S.C. Salubritate Craiova S.R.L. – Am primit sesizari ca angajatii de la maturat stradal depoziteaza gunoiul in saci de macare pentru caini sau alte tipuri de saci refolositi care nu apartin Salubritate Craiova. Sacii de depozitare trebui sa aiba inscriptia precizata mai sus;

Cei ce fac sesizari sau reclamatii sunt rugati sa aduca o proba filmata sau o poza (cu data si ziua) a actului pe care il denunta. Masurile se vor lua conform regulamentuilui de ordine interna dar numai in cazul unei probe.